Als therapeut/coach ga ik uit van de eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De mens als geheel staat centraal en er wordt afgestemd op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving / spiritueel. Mijn werkvormen zijn dan ook op deze vier niveaus gericht en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat houdt dat praktisch in

Wat is je huidige situatie, waar wil je naar toe bewegen. Deze vraag staat centraal binnen de sessies en door middel van verschillende methoden laat ik je zelf  ontdekken en ervaren.
Binnen de sessies zet ik verschillende methoden in, zoals Acceptance and Commitment Therapie (ACT),  hypnotherapie, EMDR (i.o) ,focussing, familieopstellingen, werken met persoonlijkheidsdelen, innerlijk kind werk, regressietherapie, ademtherapie, mindfulness en creatieve therapie. Door deze methoden toe te passen ben je in staat om dieper tot jezelf door te dringen. Wat onbewust is wordt als het ware bewust gemaakt, er ontstaat een ruimte voor keuze tot verandering en nieuwe mogelijkheden. Niet alleen praten over, maar juist het ervaren staat centraal.  

Werkwijze

Het eerste gesprek staat in teken van de intake, welke thema”s er spelen en waar je aan wil werken. Een intakegesprek is ook bedoeld om wederzijds kennis te maken en in te voelen of jij je vertrouwd en veilig genoeg voelt om een (intensief) traject in te gaan. 
Mijn manier van werken is persoonlijk en ervaringsgericht.
Een sessie duurt gemiddeld anderhalf uur en binnen 3 tot 5 sessies mag je verandering ervaren binnen je thema. Ervaar je dit niet dan bekijken we samen wat een volgende stap kan zijn, mogelijk is dat er een andere vorm van coaching/therapie nodig is.
In afstemming met jou krijg je (kleine) oefeningen en/of opdrachten mee naar huis om de verkregen inzichten verder te integreren.

Na de sessie wordt er afgestemd wanneer er een vervolg plaatsvindt.

Ik heb mij gespecialiseerd in hypnotherapie bij prikkelbare darm klachten. Voor meer informatie verwijs ik je naar het kopje “prikkelbare darm syndroom”.

Verder heb ik mij gespecialiseerd als ademcoach en begeleid ik mensen met hyperventilatie, astma, stress, paniekaanvallen en angst. Voor een uitgebreide beschrijving verwijs ik daarom naar het kopje “ademtherapie”.